Lapsien kuvat netissä

Oon huomannu nyt viikon ajan, että taas on nostettu kissa pöydälle lasten kuvien suhteen. Ajattelin kirjottaa oman mielipiteeni lasten kuvista nettiin. 

Kuten aikasemminki oon ekoissa postauksissa kirjottanu, että Vivianin kasvoja en tule ainakaan vielää näyttämään. Miksi? Netti on täynnä ihmisiä ja jotkut ihmiset eivät ole aivan terveitä. Kyllä, laitan Vivianista ja hänen kasvoista kuvia omalle yksityiselle facetilille ja yksityiselle instagram-tilille. Kuvat eivät kuitenkaan näy muille, kun omille kavereille. Täytyy muistaa, että kerran netissä = aina netissä.

En myöskään laita ns. epäsopivia kuvia. Epäsopivilla kuvilla meinaan naku-, vaippa- tai pottakuvia. Myös itkupotkuraivarikuvat on ei. Lapsi rakentaa omaa tahtoa ja identiteettiä ja sen vuoksi mietin tarkkaan mitä laitan. Ne on kuitenkin yksityisiä hetkiä, jotka ei kuulu nettin. Vivian on lisäksi niin pieni, ettei osaa kertoa saako kuvan jakaa vai ei. En haluais itsestäkään kuvaa nettiin jossa istun pöntöllä tai oon raivon partaalla!Instagram on mulla yksityinen, tämä ei meinaa sitä ettenkö ottais seuraajia. Mä haluan käydä eka tarkistamassa pyynnön laittaneiden profiilit ja sen perusteella sitten päätän hyväksynkö vai en. Saan lähes päivittäin seuraajapyyntöjä ihmeellisiltä sivuilta/ihmisiltä.

Tänne blogiin haluasin päivittäin laittaa Vivianista kuvan kasvojen kera, jotta näkisitte miten kaunis lapsi hän on <3 En kuitenkaan aijo laittaa, joskus voi asiat olla toisin ja päätänki laittaa. Jos tämmöinen hetki joskus koittaa, niin aijon kyllä jollakin tapaa suojata kasvoja. Kuitenkin kuvat päätyvät googlen käytöön, jos laitan blogiin kuvan. Sen takia käytän myös kuvien päällä blogin nimeä.

Tämän tekstin tarkoitus ei ollu hyökätä kenenkään päälle. Kerroin vaan oman mielipiteen ja syyn sille miks Vivianin kasvot pysyvät poissa blogin puolella. Lisäksi suosittelen AINA tarkkaa harkintaa, kun laitatte lapsesta kuvan nettiin.

Oottehan muistanu käydä tykkämässä meistä facebookissa.

Kommentit

Suositut tekstit