Mikä on joululahjojen oikea määrä?

Oi joulu, tämä stressin aika. Tänävuonna en ole läheskään ottanu niin paljoa stressiä. Vaikka aikasempina vuosina oon stressannu todella paljon. Joululahjatkaan ei oo jääny viimetippaan.

Paljon mietitty, että kuinka monta pakettia ostetaan lapsille. Tulin siihen tulokseen, että me ostetaan kaksi lahjaa kummallekin. Menin kauppaan katsomaan jotain aivan muuta, mutta kaupasta lähdin neljän lahjan kanssa. Ilman sitä mitä oikeasti menin ostamaan. Kotiin päästyä katsoin lahjoja ja tulin siihen tulokseen, että molemmille yhdet omat paketit ja kaksi yhteistä pakettia. Tiedän, että molemmat leikkii kuitenkin toistensa leluilla.


Valeria ei vielä tajua paketteja, mutta varmasti repii lahjapapereita innoissaan ja tiedän, että sisältö ei voisi vähempää kiinnostaa koska paperit on kiinnostavampia. Vivian on jo niin iso, että tietää tontuista ja joulupukista. Lahjoja odotetaan paljon ja lelukirjasta kaikki lelut pitäisi saada. Vivian rakastaa repiä paketteja auki.

Vähän ehkä kuitenkin ahdistun siitä tavaran määrän ajattelusta. Lahjoja tulee varmasti paljon, mutta kuitenkin ajattelen, että lasten ilo on sen arvoista. Ei ole mitään parempaa, kuin se että näkee oman lapsen ilon jouluna. Muistan omasta lapsuudestakin, että joulussa oli parasta joulupukki ja lahjat.

Meidän lapsille tulee varmasti niin paljon lahjoja, että tämä on yksi syy miksi me vanhemmat ei niin paljoa niitä osteta. Kaikki lahjat tulevat kuitenkin joulupukilta ja tontuilta, ne vain on eri osotteissa. 

Lapsille ehkä lahjoissa on tärkeintä niiden määrä, mutta aikuisille laatu ja hyödyllisyys. Me katsottiin vähä myös hyödyllisyyttä lahjoja ostaessa. Vivianille ostettiin sellainen lelu, joka vaatii vähä tarkkuutta, kärsivällisyyttä ja hiemän kädentaitoja. Yhteiseksi lahjaksi ostettiin myös sellainen missä ongitaan magneetilla puisia kaloja. Sekin vaatii keskittymistä. 

Paljonko te ostatte lapsille joululahjoja ja katsotteko aina sen tarpeellisuuden? :) 

Kommentit

Suositut tekstit