Äiti on perheen pomo

Onko se näin? Tuntuu, että meidän lähipiirissä pidetään mua meidän perheen pomona. Oon myös huomannu, että monessa muussakin perheessä se menee näin. Sehän on äiti joka kantaa lasta 9 kuukautta ja synnyttää lapsen. Äiti on äitiyslomalla ensimmäiset kuukaudet. Ja monestihan äiti on se joka hoitaa nämä viralliset asiat, kuten päiväkoti, lääkärit ja niin edelleen. Oon kuitenkin onnellinen, että tänäpäivänä myös isät osallistuu enemmän lasten asioihin.

Meillä mies jäi Vivianin kanssa sillon vanhempainvapaalle, kun palasin kouluun. Musta se oli ihanaa, kun sellanen mahdollisuus oli miehellä. Hän hoiti sillon neuvolat ja kaikki Vivianin menot. Nykyään kuitenkin minä hoidan kaikki tällaiset, mikä on toki ymmärrettävää, koska oon kotona Valerian kanssa.

Meillä on yhteishuoltajuus, joten koskaan ei olla pystytty tekemään virallisia päätöksiä yksin. Eikä meidän ole koskaan tarvinnutkaan tapella lasten asioista, koska ollaan oltu aina samaa mieltä. Tai siis näissä tilanteissa mies on ollu vaa joojoo-kannalla.

Kuva Pixabay

Läheiset useimmiten ottaa muhun yhteyttä, kun kysyy lapsista jotain. Usein yökyläilyt ja tällaiset asiat päätetään yhdessä. En ole koskaan tehnyt kyseisiä päätöksiä yksin. Vaikka tiedän, että miehelle käy aina, mutta kuitenkin haluan aina saada häneltä varmistuksen. 

Nykyään meillä minä oon se joka käy kaupassa, tekee ruuan, käyn neuvolas, hoitaa lapset ja hankkii vaatteet. Toki jos mulla on menoa niin mies hoitaa lapset. Tämä järjestely on kuitenkin ihan fine, koska mies käy töissä ja maksaa ruuat. Ennen minä olin se joka maksoi ruuat, mutta nyt saan niin vähä rahaa, että laskujen jälkeen ei paljoa jää käteen. Eikös ennen vanhaan naiset hoitanu kodin ja lapset, kun taas mies toi leivän pöytään. Noh, meillä menee just niin tällähetkellä. Ehkä asiat muuttuu sitten, kun aloitan opikelut ja työt. 

Kuinka teidän perheessä on, onko teillä äiti se pomo? 

Kommentit

Suositut tekstit