22-vuotias äiti

Jälleen kerran sitä ollaan vuoden vanhempi ja viisaampi (okei en tiedä viisaudesta). Täytin viime lauantaina 15.12 22vuotta. Tajusin vasta vähän aikaa sitte, että ei hitto mähän oon jo yli 20. Ihan oikeesti, kesti melkein kaksi vuotta tajuta tuo :D. En tiedä onko se siitä, kun on saanut lapsen niin nuorena, että ei tajua ajankulua.


Huomaan kuitenkin, että kaikki merkitykset on muuttunut. Syntymäpäivät ei ole enää niin iso juttu  mitä lapsena oli. Mielestäni tää on sopiva ikä, enkä halua enää vanheta. Tarkoituksena ei ollut järjestää juhlia, mutta kuinkas kävikään. Leivoin kakun, koska rakastan leipoa ja yhtäkkiä meillä olikin mun vanhemmat, mun mummu, anoppi ja appiukko. Myöhemmin tuli vielä miehen pikkusisko, jonka kanssa jatkoinkin sitten iltaa. 

Arvaatteko mitä toivoin synttärilahjaksi? Paistinpannua, kyllä sen mä halusin ja sen myös sain. En ikimaailmassa olisi uskonu, että joku päivä toivon paistinpannua lahjaksi. Lisäksi toivoin mun vanhemmilta synttärilahjaksi mun mummun. Mummu on todella tärkeä ja halusin viettää aikaa mummun kanssa syntymäpäivänä.  Sain myös ihanan kaulakorun, karkkia, kukan ja pari aikuisten juomaa. 

Joulunakaan parasta ei ole enää lahjat vaan se, että saa viettää aikaa rakkaimpien kanssa. Muistan, että lapsena odotettiin lahjoja kuin kuuta nousevaa. Lisäksi joululahjatoiveet on muuttunut melko paljon. Ennen toivoin leluja(lapsena) ja kosmetiikkaa. Nyt joulahjatoiveena on ollut uusi mikro, uudet aterimet, imuri ja tekstiilipesuri. Ihan oikeesti! En olis ikinä arvannu, että joskus toivon tällaisia lahjoja. Kaikista eniten odotan joulussa sitä, kun saa syödä mahan täytee jouluruokaa, mummolaa ja nähdä lasten riemun lahjoja avatessa.

Lasten syntymäpäivät on kaikista isoin juttu tai siis stressaavin. Juhlia pitää miettiä ja suunnitella jo paria kuukautta etukäteen. Meillä on nyt välipäivinä tulossa Valerian synttärit ja niitä oon nyt yrittäny vauhdilla suunnitella. Tiedän, että muita ei kiinnosta p*skaakaan, jos kaikki ei ole niin täydellistä. Kuitenkin yritän miettiä teemoja ja tarjoiluja. Äitinä haluan täydelliset synttärit lapselle. On myös pieni kriisi siitä, kun lapset kasvaa niin hurjaa vauhtia. Tuntuu, että just olin raskaana ja nyt meidän vauva täyttää vuoden.


Kaikkien juhlien tarkoitus on muuttunut vanhetessa. Bileet on vaihtunu perheen kanssa leffa-iltaan ja suureen karkkikulhoon.

Mikä on teidän mielestä paras ikä ja onko teillä juhlien tarkoituskset muuttunu iän myötä? 

Kommentit

Suositut tekstit