Palautuminen synnytyksen jälkeen

26.2 tuli tasan kaksi kuukautta synnytyksestä ja rupesin miettimään palautumista. Aikasemmin se ei ole pahemmin ollut mielessä, toisin kuin Vivianin jälkeen. Sillon oli hirveet ulkonäköpaineet ja mietin suurimman osan päivästä palautumista. Painoin ennen Vivianin raskautta 55kg ja raskauden jälkeen paino jojoili 56-58kg. Olin tosi pettyny ja vahtasin puntaria kokoajan, että koska se näyttää samaa mitä ennen raskautta.

Vasta silloin, kun plussasin Valeriasta havahduin siihen, että en enää mieti ulkonäköä samalla tavalla. Ulkonäköpaineet oli hävinnyt, enkä edes ollu huomannu koko asiaa. En ollu käyny puntarilla pitkää aikaa, eikä se pahemmin kiinnostanutkaan. Vasta ensimmäisellä neuvolakäynnillä kävin puntarilla ja puntari näytti 55kg. Eli paino oli tippunut samaan mitä ennen Vivianin raskautta. Valerian raskaudessa en edes pahemmin miettiny painoa. Toki sen verran mietin, että onkohan paino noussut liikaa kaiken herkuttetlun takia. No ei onneksi ollut.


Raskausarpia sain Vivianin aikana vaan takapuoleen ja ne kerkesi haalentua ennen raskautta. Arvet tuli kuitenkin taas näkyviin, mutta en niitäkään niin paljoa murehtinut. Nyt toisen raskauden kohdalla huomasin, että rakastan vauvamahaa. Odotin jopa sitä, että maha kasvaisi. Toki mahasta ei tässäkään raskaudessa tullut kovin suureksi. Synnärillä maha jo pieneni paljon ja kohtu myös. Kotiuduttua ei olisi edes uskonut, että olin vasta synnyttäny.


Tiistaina kävin jälkitarkastuksessa ja sielä sain kehuja palautumisesta. Paino ei ole vielää sama kun lähtötilanteessa, mutta en sitä odottanutkaan. Aina kun muistan niin treenaan lantiopohjalihaksia ja treeni kuulemma huomattiin. Terkkari sanoi, että hän tieti kyllä jo raskausaikana, että palautuminenn käy nopeasti. Ainoa mikä raskaudessa kasvoi oli maha ja sekään ei mikään jättimaha ollut. Eniten jännitin, että miten vatsalihakset voi ja vastaukseksi sain, että ei muuta kun treenaamaan täysillä. Ainoa mitä raskaudesta on jäljellä enää nukkuu päikkäreitä sitterissa ja Vähä löysää nahkaa mahan kohdalla.


Nyt vielä kun saisi otettua niskasta kiinni ja mentyä sinne salille tai tehtyä kotitreenejä :D

Kommentit

Suositut tekstit