Töissä äitiyslomalla + Neuvolalääkäri

Paikka, johon pääsee pakoon kodin kaaosta ja taaperon uhmailua. Paikka, jossa aika menee äkkiä. Paikka, jossa on kaksi huippu tyyppiä. Mikä se sellane paikka on? No tietenki työpaikka.

Äitiysloma alkoi virallisesti 18.11, mutta en ole vielää jäänyt töistä pois kuitenkaan. Teen töitä nuorisotilalla ilta-ohjaajana, joten työ ei ole niinkään fyysistä. Töitä on vaan tiistaina, torstaina ja noin joka kolmas viikonloppu. Tiistaisin ja torstaisin ei ole kuin 3h, joten ei paha.

Sopimukset katkeaa aina jouluksi ja kesäksi, joten silloin olen ollut ihan työttömänä. Nyt sopimus loppuu 16.12, joten ajattelin, että teen sinne asti töitä (mikäli olen yhtenä kappaleena). Kaikista eniten tässä raskaudessa on harmittanut se, että menetän työpaikan ja kaksi mitä mahtavinta työkaveria.Vivianin odotusaikana yritin vaikka millä käynnistää synnytyksen. Nyt taas päinvastoin. Toivon, että en synnytä ennen ensvuotta. Eilen sanoin miehellekki, että toivottavasti en synnytä nyt lähiaikoina. Pakko päästä ensi viikolla Tampereelle pikkujouluihin ja pakko päästä töihin vielä pariksi viikoksi.Tänään aamusta oli neuvola ja lääkäriaika. Lääkäri sai ehkä vielä enemmän tajuamaan, että hetki voi olla lähellä. Kohdunsuu oli vielä kiinni ja kiinteä, mutta kohdunkaula oli lyhentynyt 1cm. Vauva oli tosi alhaalla ja sen takia oli melko haastavaa saada mittoja ultralla. Lääkäri teki gynekologisen tutkimuksen, jonka seurauksena rupesin vuotamaan vähä verta. On kuulemma kuitenkin aivan normaalia. Painoarvio oli tällähetkellä 2500g ja kaikki oli kunnossa.En uskalla varmaan tehdä enää mitään ylimääräistä, ettei vaan synnytys käynnisty :D. Joten jalat ristissä eteenpäin!

Kommentit

Suositut tekstit