Kaksplus.fi

keskiviikko 2. elokuuta 2017

Projektina potta

Terveiset potalta. Oi kyllä, meidän on aika harjoitella aktiivisemmin pottailemaan. Vivian käy mielellään potalla ja tekee tarpeita (välillä) pottaan. Kuitenkin Vivian ei lähes ikinä oo itse menossa potalle, tai ilmoita jos pissattaa ja jos ilmoittaa niin pissat on tullut jo vaippaan.

Päiväkodissa Vivian teki kaikki tarrpeet pikku-pönttöön. Kerran päiväkodin tädit oli unohtanut laittaa kiinni vessan oven hakasella, silloin Vivian oli aivan yksin mennyt vessaan, ottanut housut ja vaipan pois ja menny pöntölle pissalle. Siinä oli tädit vähän ihmetelly, että kuinka omatoiminen Vivian on.  Päiväkodissa käytetään lapsia vessassa tasaseen tahtiin, toisin kuin kotona. Me välillä unohdetaan potta, koska ollaan totuttu vaippaan. 

Nyt on kuitenkin muutoksen aika ja ruveta ahkerammin pottailemaan. Tänään sain idean kaupassa, joka toivottavasti motivoisi Vivianiakin pottailemaan. Tarrat, ostettiin tänään pino tarroja ja pienen vihkosen. Joka kerta, kun tarpeet tulee pottaan, saa yhden tarran vihkoon. 

Kerroin Vivianille kuinka homma toimii. Vivian ilmoitti heti, että potalle pitää päästä. Mentiin potalle, otin vaipan pois ja huomasin, että vaippa on lämmin, eli pissa oli just tullu. Vivian istahti potalle ja istui varmaan 10min yrittäen pissata pottaan. Tuli pieni suru puseroon, koska pissaa ei tullut. Kerroin, että ei haittaa ja koitetaan myöhemmin uudelleen. Vivian leppyi, käski laittaa vaipan päälle halusi mennä päikkäreille. Toivon, että tarrat auttaisivat ja Vivian rupeisi myös ilmoittamaan ajoissa, koska pitää päästä potalle. Onko teillä ollut mitään tällaisia "apuvälineitä" pottailuun?1 kommentti:

  1. Meillä kävi keväällä yhden viikonlopun ajan kylässä pottakeiju, joka antoi pottaan tullesta pissistä ja kakasta pienen lelun tai palan suklaata. Tämä tehosi loistavasti ja P olikin melkein päiväkuiva ennen pikkuveljen syntymää. Syntymän jälkeen otettiin iso takapakki. Nyt käytetään taas koko ajan vaippaa. Päivisin osaa aika hyvin jo taas mennä potalle, mutta pieni tehokausi pitäisi taas lomien jälkeen ottaa, että päästäisiin lopullisesti maaliin. Myös tarrakirja kaverilla oli käytössä noin kuukausi sitten, että päästiin pahimmmasta notkahduksesta eteenpäin. Lomat ovat sotkeneet tätä, mutta otetaan varmaan taas tarrat mukaan treeniin, kun arki alkaa.

    VastaaPoista