Lapseni on papukaija

Joka matkii kaiken mitä sanotaan. Vivianin sanavarasto on kasvanut huimaa vauhtia parin viimeisen kuukauden aikana. Meillä höpötellään todella paljon ja jopa yritetään yhdistellä sanoja. Aamulla Vivian totesi, että titi(=isi) ajaa, Vivian ajaa, tääti(=äiti) ajaa. Päivällä Vivian odotteli isiä koulusta tokaisten, että titi tulee pia.

S- ja r-kirjaimet ovat kaikista hankalampia. Vivian osaa sanoa meilkein oikein kyseiset kirjaimet, mutta sanoihin asti ne eivät ole vielää päätynyt. Esimerkiksi kirja on kiija, koira on koija, Roope on poope.Valitettavasti tämä matkiminen ei ole aina kovin hyvä asia. Kun lapsi toistaa KAIKEN, saattaa sekaan joutua vääriäkin sanoja, esim. v-sana. Onneksi Vivianin suusta ei moista sanaa ole kuulunut kun pari kertaa nyt viikonloppuna. Aikaisemmin Vivian ei ole sanonut sitä tarkoituksella. Nyt kuitenkin kuuleman mukaan viikonloppuna toisti perässä.

Kyllä, itse oon välillä melko karski suustani ja opettelen vieläkin päivittäin hallitsemaan sanoja. Oon kuitenkin melko ylpee itsestäni, koska oon saanut vähennettyä tosi paljon kiroilua, ainakin Vivianin kuullen. Työni puolesta en voi kiroilla. Muitten lasten seurassa (varsinkaan sellaisten jotka puhuvat/opettelevat puhumaan) en myöskään kiroile.

Tälläisiä "vaara"tilanteita on kuitenkin yllättävän paljon. Kaupassa/kahvilassa harvoin ihmiset ajattelevat, että vieressä saattaa olla lapsi, joka matkii kaiken. Meillä on myös läheiset sellaisia, jotka kiroilevat todella PALJON. Mun isä on myös kova kirjoilemaan ja oon varoittanut, ymmärrän, että se on todella hankalaa. Muutkin läheiset, isi, mummut, tädit, kaverit jne. älkää kiroilko lasten seurassa. Oli ne kenen lapsia tahansa, ei missään tilanteessa ole sopivaa kirjoilla lapsen seurassa.

Kommentit

  1. Se on tosi inhottavaa kun lapsi poimii just nuorisolta noita sanoja :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä. Tottakai lapsi jossaki vaiheessa oppii kirosanat, mutta mun mielestä niitä sanoja ei tarvitse kuutenkaan "tahallaan" viljellä.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit