Kuinka väsymys vaikuttaa äitiyteen

EI
EI SAA
NYT LOPPU
EI ÄITI KERKEE NYT, MEE ISIN LUO

Nämä sanat on ollut ihan liikaa meidän taloudes käytössä. Oon pitänyt joulukuun lomaa lähes kaikesta, töistä ja bloggaamisesta. Kaikki vähäinenkin energia on mennyt Vivianiin. Yksinkertainen syy on ollut väsymys, univelkaa oli kertynyt jonku verran. 

Hermot on ollut todella kireällä ja se on näkynyt tosi paljon ulospäin. Monesti olen havahtunut siihen, kun huudan Vivianille, mikä saa vielä vihaisemmaksi. Eli toisin sanoen tulen vihaiseksi siitä kun huudan Vivianille. Vivian ei vielä kuitenkaan ymmärrä kaikkea. Miksi pitää olla niin tarkkaa? Ruoka vahingossa tippuu lusikasta, mitä tekee äiti? No rupee korottamaan ääntä, vaikka se oli vahinko. Hetki menee ja havahtuu tilanteeseen, sen jälkeen jouduu nielemään kyyneleitä, koska olet paska äiti. 

Väsymys vaikuttaa todella paljon äitiyteen, sen olen huomannut. Jos äiti on väsynyt ja toimii vaan kahvin voimalla, niin sillä ei kovin pitkälle pötkitä, vaikka kahvi toimii hyvänä apukeinona. En halua olla tekopirteä äiti. Nyt kuitenkin asiat on toisin, koska mies antoi viime viikonloppuna nukkua niin kauan kun unta riittää. Pakko myöntää, että se oli tämän äipän pelastus, olo on tosi paljon parempi, eikä tarvitse enää olla päivät zombina. Mitä tästä opimme? Äidit, teilläkin on oikeus hyviin ja pitkiin uniin. Jokaisen pitää muistaa levätä, koska hyvät unet takaa loistavan päivän <3

Kommentit

Suositut tekstit