Ihan tavallinen äiti

Nyt on ollut paljon puhetta nuorista äideistä, ajatuksena on ollut kirjoittaa aiheesta, mutta päätin odottaa erästä nettijuttua ensin. Marja Hintikka Livessä keskusteltiin asiasta ja olen huomannut, että pari bloggaajaa on myös käsitellyt asiaa.

Mietin monesti, että miksi nuoria äitejä arvostellan herkemmin. Onko se siksi, kun ei ole punaista tupaa, perunamaata, kultaistanoutajaa ja vakituista työpaikkaa? Näitä kaikkia asioita ei varmasti ole kaikilla vanhemmilla äideilläkään. Vai onko se sitä, että nuorella on oma kasvu kesken? Kyllä, jollain hullulla tavalla ymmärrän ennakkoluuloja, joita nuori ikä tuo vastaan. Pitää kuitenkin muistaa, että jokainen kehittyy omaan tahtiin ja elämä opettaa.

Suosittelen kuitenkin miettimän lapsia vasta sitten kun on koulut käyty ja jonkinlainen ammatti. Tiedän kuinka rankkaa on opiskella, hoitaa pientä lasta, hoitaa kotia ja siinä samassa parisuhdetta. Vaikka meitä oli kaksi, niin ei se helppoa ollut.

Törmäsin kysymykseen, että mitä hyviä puolia on tulla nuorena äidiksi? Tähän joutui oikein kunnolla miettimään sitä "oikeaa" vastausta. Kysymyksessä haastavin oli se, että en tiedä millaista on tulla äidiksi vanhana. En koskaan saa tietää, koska tulen aina olemaan nuori äiti. Niin hassulta kuin se kuulostaakin, niin en tule ikinä olemaan vanhempi äiti. Olen saanut esikoisen nuorena.Mikä ikä luokittelee äidin nuoreksi? Koska alle 29-vuotias luokitellan nuoreksi. Tätä asiaa on todella vaikea selittää, että kaikki ymmärtäisi sen oikein. Mielestäni 25-vuotias ei ole hirveän nuori äiti, onhan se iältään nuori, mutta äitinä ei välttämättä. Pidän sitä neutraalina ikänä. Itse ajattelen nuoriksi äideiksi alle 20 vuotiaita. En tiedä johtuuko tämä siitä, että itse olin 17 vuotta kun tulin raskaaksi.

Ikään ei pitäisi liikaa takertua, koska nuorempi äiti saattaa olla varmempi äiti kuin esimerkiksi 30-vuotias. Silloin kun itsestä tuntuu sopivalta ja pysyy laittamaan jonkun toisen tarpeet omien edelle. Ikä on pelkkiä numeroita. Henkinen ikä voi olla 25 ja oikea ikä 15. 

Kuitenkin äitiys<3 Se on aivan parasta. En esittele/mainosta itseäni nuorena äitinä, olen ihan tavallinen äiti, joka rakastaa lastaan aivan samalla tavalla kuin vanhempikin äiti. 

Käykäähän lukemassa pieni nettijuttu, jossa muutama kaksplussan verkostobloggaaja on mukana (minä myös). Linkkiin pääset klikkaamalla tästä.

Kommentit

  1. Kiitos tästä. Samaa mieltä, ikä on vain numero ja kyllä sen itse tietää onko lapsen tuloon valmis. Vaikka nuorena alku on varmasti rankempaa kuin vanhemmilla koska asioita täytyy järjestellä enemmän esim. rahan puolesta kun ammattia ei vielä ole niin kun sen vähän ajan jaksaa painaa asiat helpottaa <3 -18v odottava äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä ja onneks raskaana ollaan useampi kuukausi, niin siinä kerkeää kaiken ensisijaisen tarpeelliset hommata! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit