Asiat mitä lapsettomat eivät ymmärrä

Hetken aikaa on kyseinen aihe ollu mielessä ja ajattelin, että tänään voisi olla sopiva päivä listata nämä asiat. Varmasti jokainen äiti on kohdannu johonkin näistä ja selvennykseksi vielä, että kaikkien kohdalla nämä eivät ole totta. Tämä kirjoitus perustuu omiin kokemuksiin. Mitä lapsettomat eivät ymmärrä?

Matkustus
Melkein aina täytyy tehdä jonkinlainen suunnitelma, jos lähtee reissuun. Se ei ole mukavaa kuunnella autossa monta tuntia lapsen huutoa, koska on tylsää istua. Usein meillä onnistuu matkustus, jos Vivian ei ole nukkunut päikkäreitä ja ajoitetaan matka päikkäri-aikaan. Enää ei pysty tekemään yllätys-reissuja yksin/kaverin kanssa samalla tavalla, kuin ennen lasta. Lapsi menee kaiken edelle.

Kakka
Varmasti jokainen äiti on ollu joskus erittäin iloinen lapsen kakasta. Jos lapsella on ollut pitkään ummetusta ja hän päättää pitkästä aikaa kakata. Silloin tekisi melkein mieli pitää juhlat.

Oma aika
Sitä ei ole enää niin paljoa. Otat kaiken pienimmänkin ajan hyödyksi itsellesi. Vivian on ollut kerran reissussa/hoidossa siten, ettei ole ollut muita suunnitelmia. Yleensä kun mennään Pietarsaareen, niin jätetää Vivian mun vanhemmille. Se on lähes ainoa kerta, kun saadaan omaa/kahdenkeskeskeistä aikaa.

Seksi
Söpraaaais, sitä ei pysty koska tahansa harrastamaan.

"Teillähän on kiltti lapsi"
Kyllä, vaikka lapsi olisi kuinka hyväntuulinen ja kiltti. Silti se vie mehuja ja illalla ei kiinnosta mikään muu kuin oma pehmeä sänky.

Parisuhde
Meidän kohdalla sitä ei ole paljoa huollettu. Lähes joka päivä pyörii lapsen ympärillä ja ei jaksa enää päivän päätteeksi keskittyä muuhun kuin nukkumiseen. Joten lapsen kanssa täytyy olla aika vahva parisuhde, jottei se kariudu.

Huono omatunto
Itse poden ainakin lähes kaikista estyneistä menoista huonoa omatuntoa. Kyllä, olen ehkä maailman paskin ystävä, mutta jos se vaatii sen, että olen paras mahdollinen äiti lapselleni, on se sen arvoista.Tässä asioita, jotka tulee melko usein vastaan. Eilen yöllä katselin kalenteria ja huomasin, että seuraava vapaa viikonloppu on ENSI VUONNA. Missä välissä saadaan tehtyä joululahjaostokset? Joulun pitäisi olla rentoa aikaa, mutta ei. Nämä kiireet saa vihaamaan joulua. 

Kommentit

  1. Itellä ei juurikaan oo enää lapsettomia kamuja, joten oon luultavasti jo unohtanut kaiken tuon, mutta mitä tulee jouluostoksiin, niin ehdithän tilata netistä - jos aloitat hetimmiten. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta :D En vaan oo mikään hirvee nettishoppailija, tykkään nähdä tuotteen ennen ostopäätöstä. Lisäksi oon kauhee stressaaja, joten se ei auta asiaa yhtään. Onneks asioilla on tapana järjestyä! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit