Naimisiin ja lisää lapsia

Varmaan moni kihloissa oleva kuulee kysymyksen "Koska menette naimisiin?" ja moni vanhempi kuulee "Koska tulee toinen lapsi?". Mä kuulen näitä vähän väliä ja usein oon vastannu, että ei vielää. Miks ei vielää?

Meillä tulee miehen kanssa kohta 5 vuotta yheistä matkaa ja pidän sitä jollakin tapaa tosi lyhyenä aikana. Tuntuu siltä, että oltais tunnettu aina. Silti naimisiin meno on tosi iso askel ja lupaus, eikä näissä asioissa kuulu hosua. Tiedän ihmisiä, jotka on avioitunu tosi nopeesti ja omasta mielestä aivan liian nopeesti (vielä silloin kun on alkuhuumaa). Kyllä, joillaki se tomii ja joillaki ei. Mulle se on niin iso asia, että en pystyis tekemään mitään niin äkkiä. Vaikka tultais miehen kanssa olemaan loppuun asti yhdessä niin silti sanon vielä ei avioliitolle. Tavallaan se on pelkkä paperi, mutta seki paperi on tosi arvokas. Omasta mielestä avioliittoon ei pidä hätiköidä vaikka se kumppani tuntuukin oikealta. Avioliitto voi odottaa. Mun vanhemmat on ollu yli 20 vuotta yhdssä, eikä oo vieläkään naimisissa.  Mä haluan naimisiin, mutta haluan myös ajan tuntuvan oikeelta. Niinku sanoin, että se on tosi iso askel. 

Tavallaan sama asia lapsenki kanssa. Tällä hetkellä Vivian on ainoa lapsi ja tulee ainakin hetken olemaan. Se on selvää, että halutaan Vivianille sisarus, mutta ajankohta ei oo oikea. Se olisi väärin Viviania kohtaan ja toista lasta kohtaan. Miks? Tärkeintä on rakkaus, mutta rakkaudella ei perhettä kokonaa elätetä. Mä oon surkealla työttömyysrahalla ja niin on mieskin ja lisäks mies opiskelee. Vanhemmuus on kuitenkin ehkä maailman suurin asia ja sitä ei voi valita. Tällä tarkoitan, että ei voi valita päivää koska hauaa olla äiti ja koska ei. Lapsi tarvii suurimman osan päivästä huomion. Joten baby nr 2 ei ole vielää olennaista. 

Tärkeintä <3

Tässä oli pieni pastaus mun ajatuksista ja ehkä jopa vastaus joittenki kysymyksiin! :)

Kommentit

 1. Tääläkin just pohdittiin naimisiinmenoa ja toista lasta :)
  Ei kyllä olla vielä edes kihloissa :D
  Jään seuraamaan sun blogia!

  http://tosielamankotileikit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä asioita pitääki pohtia, eikä vaa tehdä hetken mielijohteesta! :D Tervetuloa vaan :) Oon tainnu muutaman kerran sun blogiin eksyäkki. Täytyy käydä taas kytiksellä!

   Poista
  2. Ja toinen puoli sanoo mulle, että elämää ei voi valmiiksi kirjottaa ja turha stressata toisesta lapsesta vielä :D
   Mä vaan oon niin haaveilija ja suunnittelij että ei pysty olla suunnittelematta ja puhumatta vaikka asia ei ajankohtainen olisikaan..

   Poista
  3. Niinhä se on. Mulla on hirvee vauvakuume ja hääkuume, mutta vielää ei oo sen aika. Vaikka kaikki kuulostais niin ihanalta, mutta joku järjen ääni mullekki sanoo, että vielä on aikaa :D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit