Asia mitä olen hävennyt...

En tiedä, että kuinka moni on kiinnittänyt huomion virheisiin mitä teksteissä saattaa olla. Sain anonyymiltä kommentin jostain kirjoitusvirheestä ja silloin päätin, että kirjoitan tästä.

Omistan lukihäiriön. En välttämättä huomaa virheitä tai tiedä pilkun ja piseen paikkoja. Yhdyssanat ovat myös yksi riesa. Uskokaa tai ältää, mutta jouduin googlaamaan yhdyssanan (en tiennyt tuleeko viivaa vai ei). Lukihäiriötä ei myöskään helpota se, että olen käynyt ruotsiksi päiväkodista ysiin asti. Mielestäni ruotsia on paljo helpompi kirjoittaa, toisin kuin suomea.

Tätä asiaa olen hävennyt ja häpeään edelleen. Ala-asteella olin välillä kiusankohde, kun en osannut tai tiennyt. Olin/olen hidas lukemaan ja ääneen lukeminen on todella vaivalloista/kiusallista. Kuitenkin olen oppinut elämään asian kanssa ja tämä on osa minua. Se tulee aina olemaan häpeä minulle, mutta en voi sitä muuttaa. Huomioikaa, että jotkut virheet voivat olla vahingossa tulleita ylimääräisiä kirjaimia (sormi osuu vahingossa kahteen näppäimeen huomaamatta).

Yksi hyvä puoli lukihäiriössä on ja se on teoria-koe. Aika otetaan teoria-kokeessa pois.

Kommentit

  1. Mä olen kirjoittanut itse samasta aiheesta. Ei ole helppoa ku on lukihäiriö

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit