Kun kaksi viivaa muuttaa koko elämän

Ajattelin kirjottaa ensimmäisen kunnon postauksen siitä kuinka sain tietää olevani raskaana.
Seinäjoella järjestetään joka vuosi vauhtiajot, tänä vuonna ne oli heinäkuun lopussa. Mentiin sinne alueen ulkopuolelle hengailemaan meidän ystävien kanssa ja koska kammoan niin paljon bajamajoja, käyn mielummin puskapissalla, kiitos tämän puskalla käymisen takia sain todennäköisesti pissatulehduksen... Tuskailin varmaan viikon kunneks uskalsin soittaa ja varata lääkäriin ajan, soitin heti kun tk aukesi ja sain onneksi heti aamuksi ajan. Kävin antamassa näytteen ja kun kello oli niin vähän näyte kerkesi tutkittavaksi samana päivänä. Samassa varattiin lääkäri myöhemmäksi että saisin heti antibiotit aloitettua. 

Olin vähä hämillä koska menkat eivät olleet alkaneet ja tiesin että raskaus on mahdollista. Mies oli töissä joten laitoin ihan paniikissa viestiä että mitä jos olen raskaana, vastaus tuli melko nopeasti ja mieskään ei tiennyt mitä sanoa. Oltiin molemmat aika sanattomia ja samalla itse ajattelin että tuskin olen raskaana. Toisin kävi.

Sitten kun lääkäriaika koitti, kysyin lääkäriltä että voiko tulehduksen takia olla myöhässä. Lääkäri vastasi että ei yleensä ole ja laittoi lähetteen verikokeisiin (merkitsi vissiin vielä että kiireellinen, jotta näyte tutkittaisiin heti) ja tarkasti vielä että antibiotit käy myös raskaana oleville mikäli olisin raskaana. Sen jälkeen lääkäri kysyi varovasti, että mitä jos olet raskaana? Vastasin että olisihan se pieni yllätys kuten varmaan jokaisella joka on joskus saanut tietää olevansa raskaana, mutta en yhtään ihmettelisi koska tiedän miten niitä lapsia tehdään ja tiedän että on olemassa mahdollisuus raskaudesta.

Kävin heti lääkäriltä päästyä verikokeissa ja kello ei vieläkään ollut kovin paljoa, kerkesi näyte tutkittavaksi ja sain samana päivänä tiedon raskaudesta. Yritin soittaa myöhemmin labraan, mutta kukaan ei vastannut. Sitten soitin päivystykseen (lääkäri sanoi että jos labra on jo kiinni niin soita päivystykseen) josta vastasi oikein mukava nainen, kerroin asiani ja hän tarkisti että joko näyte on valmis. Näyte ei ollut vielää valmis, joten käski soittaa tunninpäästä uudelleen. Yritin soittaa monta kertaa sen jälkeen, mutta kukaan ei vastannut. Pidin hetken taukoa ja päätin vielä kerran soittaa, muistan vieläkin kuinka tärisin jännityksestä ja ehkä vähän pelosta. Vihdoinkin joku vastasi, tälläkertaa nainen joka kuulosti elämäänsä kyllästyneeltä, jälleen kerran kerroin miten asiat on ja vastaukseski sain että ne ei päivystyksestä saisi mennä katsomaan tuloksia, mutta kun oltiin neuvottu niin tämä nainen teki poikkeuksen. Oli hetken hiljaisuus, kunnes tainen tokasi että on nämä arvot vähän normaalia korkeammat, mutta tule maanantaina uudestaan verikokeisiin tai tee kotitesti.

Kerroin tämän jälkeen miehelle mitä minulle sanottiin ja myöhemmin iltapäivällä kävin apteekissa. Oli pakko ostaa kaksi testiä, koska en jaksanut odottaa aamuun. Heti kun oltiin kotona tein testin, tikkuun tuli samantien kaksi selkeää viivaa. Menin ihan sanattomaksi, en tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa. Missään vaiheessa en ole ollut surullinen raskaudesta, olin ilonen mutta samalla peloissa että mitä vanhemmat sanoo koska olin alaikänen vielä. Näytin heti miehelle tikkua ja hänkin meni sanattomaksi. En vieläkään tiedä että mitä hänen mielessä liikkui tuolloin.

Molemmille oli päivän selvää että en todellakaan keskeytä raskautta. 1.8.2014 oli päivä mitä en ikinä unohda, meidän rakas pikkunen ilmoitti tulostaan :) Tästä kaikesta olen todella kiitollinen ja päivääkään en vaihtaisi toiseen.

Toivottavasti teksti ei teidän mielestä ollut epäselvä ja piditte lukemastanne :)

Äitin ja isin rakas kasvaa hurjaa vauhtia <3


Kommentit

Suositut tekstit